zaterdag 16 juni 2018

Charleston

Gisteren een hele dag in Charleston doorgebracht.
Wat een leuke stad! Ik had via Social living een coupon gekocht voor een stadswandeling.
Charleston in a nutshell. Dit was een twee uur durende wandeling door het historisch gedeelte. We begonnen bij het Waterfront Park. Hier moesten we ons verzamelen. Onze gids pikte ons hier op en met een groep van 9 mensen gingen we op weg. Onze gids vertelde de geschiedenis van toen de eerste Europeanen aan wal kwamen tot het heden. Hij vertelde ook veel over de slavernij, erg triest allemaal. De slaven werden midden op straat verhandeld en toen de mensen zich hier aan begonnen te storen, werd het in een markthal gedaan. Zodra ze aankwamen werden ze bij "gevoerd", kregen ze kleren, werden grijze haren geverfd enz. zodat ze zoveel mogelijk geld opbrachten. Erg confronterend en deprimerend, want wij Nederlanders deden hier ook aan mee. Wij vervoerden de slaven en brachten ze naar de Usa en zuid en midden Amerika. We gingen ook naar het Old Slave Museum, hier kreeg je verhalen te horen en foto's te zien. Ook zag je de "shackels" waar de slaven mee aan elkaar vast zaten, en de zwepen e.d. Ondanks alles was het wel heel interessant .
Voor dat we naar de plantage gingen, hebben we geluncht bij "another broken egg".
Heerlijk! Geen vette hap, maar gezond eten en veel groenten. Ik had de crabcakes, fried green tomatoes en een spinaziesalde met geitenkaas, John had de gegrilde kipsandwich. We hebben genoten.
S'middags naar de Boone Hall plantation, en ondanks de gemengde reviews, vonden wij het erg mooi.
We kregen er korting met onze anwb pas, dus voor €35 waren we binnen.
Allereerst gingen we naar een introductie van de gullah culture. Dit was een vrouw die al zingend en vertellend je de gullahcultuur uitlegde. Zij hebben hun eigen gebruiken en ook hun eigen dialect, en dit verschilt weer per streek. Zij bracht het erg leuk, het was alleen "bloody hot".
Toen nog een tour door "the mansion". Dit was niet het originele huis maar al nummer drie. Eentje was afgebrand en eentje vond de nieuwe eigenaar niet mooi. De mansion, garden en oprijlaan waren gebruikt voor o.a. North and South en de Notebook. Vooral de oprijlaan was erg mooi, met grote eikenbomen. We hebben de tuinen nog bekeken, deze waren mooi onderhouden. Toen nog de slavenverblijven. Dit waren de verblijven van de slaven die in het huis werkten, de verblijven van de "field slaves" waren een stuk minder  comfortabel. Je kon nog een tour met een tractor over de nog werkende plantage maken, dit hebben we overgeslagen. Er was nog een dockhouse, hier waren we bv Blake Lively en Ryan Reynolds getrouwd, had er graag bij geweest. Het begon erg donker te worden en binnen een paar minuten stortregende het. Dus toen maar terug naar het hotel, nog snel een hapje eten bij cracker barrel. Alles weer inpakken en vandaag zijn we naar Okefenokee gereden.
Foto's volgen nog, WiFi is hier erg "slow"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten