donderdag 7 juni 2018

Evergreen Plantation

Gisteren zijn we van Pensacola naar New Orleans gereden, we hebben de staten Alabama, Mississippi en Louisiana kunnen afstrepen.
Het werd steeds warmer naar mate we dichterbij New Orleans kwamen, heerlijk.
We ontdekten dat we ook nog een open dak in de Jeep hebben, zo luxe.
Na enkele uurtjes kwamen we net op tijd voor een rondleiding aan bij de Evergreen Plantation in Edgard.
We hadden Miss Desiree als tourguide, een heerlijk mens.
Ze vertelde gepassioneerd over de plantage en zijn verleden. Voornamelijk over de eigenaars en zijn slaven. Volgens haar was het allemaal niet zo zwart/wit, maar meer 50 shades of grey. De slaven waren van grote waarde voor de eigenaren, want zonder slaven , geen oogst en dus geen geld. Dit was een plantage die door een Duitser was gesticht en dus was de mansion niet overdadig maar functioneel.
 De slavenverblijven waren vanuit de mansion niet te zien, die lagen bij de velden suikerriet. Het was een klein dorp op zich. De rondleiding duurde dik anderhalf uur en kostte $20 pp, je bent dan wel lid voor het leven.
De straat waar de Evergreen plantage aan ligt heet plantation alley. Hier liggen verscheidene plantages die je kunt bezichtigen. We zijn nog naar Oak alley gereden, bekend om zijn mooie oprijlaan.
Snel een paar foto's genomen en toen op naar New Orleans.
Het was al 17.00 uur, dus spitsuur, maar het verliep voorspoedig.
We hebben een hotel midden in de French quarter, hotel Le Marais.
Niet goedkoop, maar het ligt zo centraal dat je de auto kunt laten staan en alles kunt lopen, met de cabletram of bus kunt doen. De auto laten staan, kost je wel ook nog eens $37 per dag.
We hebben een mooie, en vooral een rustige kamer.
Gisteravond nog naar Bourbonstreet geweest. O.M.G., wat een drank en wietfestijn. Ik vond Freemontstreet in Las Vegas al erg, maar dit...
We zijn iets gaan eten en drinken en toen nog wat café's in geweest. Hebben zelfs nog een dansje gedaan, er spelen hier overal bandjes. Toen naar het hotel en lekker naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten