vrijdag 8 juni 2018

New orleans

Gisteren zijn we, na een heerlijk nachtje slapen, New Orleans gaan verkennen.
We wilden gaan fietsen, maar helaas het verhuurbedrijf was niet open. Dus toen maar een dagkaart van de cabletram gekocht en toen op weg.
Eerst gaan lopen naar French market, rondgekeken, en toen met de tram naar het Garden district.
Hier staan de mooie en vooral grote huizen, en leuke straten met eettentjes en winkels. We hebben hier een tijdje rondgelopen, qua huizen lijkt dit op Savannah. Mooi, hier wonen de beter gesitueerden. Dit zag je ook aan de auto's , Volvo, Mercedes  en heel veel Tesla's . We hebben nog een bezoekje gebracht aan de begraafplaats La Fayette. De doden worden hier allemaal boven de grond begraven omdat het moerasgrond is en er vroeger de nodige overstromingen waren. Er stonden hele oude tombes tussen, uit de 19 e eeuw maar ook waren er nog doden in de 20e eeuw bijgeplaatst. Het waren vooral familiegraven.
Nog een broodje shoarma gaan eten of zoals ze hier zeggen "shawarma".
Toen terug naar het hotel, ff opfrissen, want het was erg warm. S'avonds nog ff een ritje met de tram, een stukje gewandeld en toen gaan eten bij "Deja vu" een 24 uur geopend restaurant.Tussendoor nog snel een beignet gegeten bij Café Beignet, erg bekend in New Orleans. Lekker maar. Iet zo lekker als onze vlaai!
Later op de avond nog een keertje naar Bourbonstreet, naar wat bandjes luisteren en toen naar bed.


Vandaag zijn we vertrokken naar Memphis.
Eerst weer lekker ontbeten in het hotel, de auto laten voorrijden en toen op weg. Hotel Le Marais is zeker een aanrader, leuk, hip, schoon en vooral centraal gelegen.

Het was een lange rit naar Memphis, waarbij we weer drie staten hebben gehad. Louisiana, Mississippi. En nu Tennessee.
Ingecheckt in het Holiday Inn, dit hotel is pas open sinds mei, dus nog mooi en schoon.
Er waren problemen met het inchecken, ze konden niet zien of wij wel of niet betaald hadden.Dus werd Expedia gebeld en werd het in orde gemaakt. Ik wist zelf niet meer of wij betaald hadden, op de uitdraai stond van wel, maar ik dacht zelf ook van niet. Nou ja, we slapen er niet slechter door.

Morgen naar de "king of rock & roll"










Geen opmerkingen:

Een reactie posten