zondag 10 juni 2018

Memphis en Graceland

Gisteren zijn we naar Graceland geweest. Ik vond het geweldig! Het is zeer commercieel maar hé Priscilla moet ook betaald worden.
Het is een zeer goed geoliede machine, zoals alle attracties in de VS. Je betaald eerst $10 voor te parkeren. Dan haal je het ticket, $40 pp. Je gaat dan naar een voorlichtingsfilmpje en dan door naar de bus.
Iedereen krijgt een iPad en koptelefoon, het was ook in het Nederlands . Dan rij je de straat over naar de "mansion". Hier moet je weer wachten en krijg je alvast een verhaaltje te horen over het huis en zijn geschiedenis.
Dan mag je naar binnen, je krijgt alles te zien behalve de bovenverdieping. Het is echt interessant , je krijgt een goed idee over het leven van Elvis. De meubels en tv's zijn nog origineel. Ook zijn er heel veel foto's van hem en zijn familie. Buiten kom je bij zijn paardenstallen, hij was een fervent ruiter. Ook zie je de tuin en het zwembad. Als laatste kom je bij zijn graf en dat van zijn ouders en oma.
Hij lag eerst ergens anders begraven maar zijn vader heeft hem naar huis gehaald.
Het graf ligt dicht bij het huis en het zwembad, dat is wel raar.
Er was een meneer die na al die jaren toch nog moest huilen. Je werd er ook stil van.  Als je genoeg had gezien dan ging je met de bus weer terug, je kon dan nog naar zijn vliegtuigen gaan kijken en langs de souverniersshops.  Al met al, a morning well spend.

Toen zijn we naar Bealestreet gereden, de bekendste straat van Memphis. Hier is het s avonds een drukke bedoening in alle bars en restaurants. Nu was het wel levendig maar niet druk. Maar het was zo warm dat de lol er gauw af was. De straat op en neer, wat eten en drinken en toen weer terug.
Op de terugweg kwamen we nog langs de beroemde Sunstudios. Wat plaatjes geschoten en weer door.
Het was zo warm, snel naar de outlets met zijn airco. Hier hebben we nog enkele uurtjes doorgebracht.
Vandaag naar Nashville.









































Geen opmerkingen:

Een reactie posten